Meghosszabbodott a 14-es !

1998. július 31-én 11 órától a 14-es villamos vonala meghosszabbításra került a IV. Külső-Szilágyi út mentén a Káposztásmegyeri ltp. II. lakóterületig. Ehhez kapcsolódóan a következő forgalmi változások léptek életbe:

14-es villamosok: Meghosszabbított útvonalon, Lehel tér - Káposztásmegyer, Megyeri út között közlekednek. A korábbi, Szilas-pataknál lévő végállomás megszűnt.

Új megállóhelyek:

Végállomási rend Lehel tér végállomáson: A korábbi forgalmi rend megtartása mellett szükségleszállóhely létesült a végállomásra behaladást megelőzően.

Végállomási rend Káposztásmegyer, Megyeri út végállomáson: Az egyvágányú fejvégállomás egyidejűleg 3 darab három kocsis T5C5 szerelvény fogadására alkalmas. A villamos járműszerelvény a váltón áthaladva éri el a végállomási le-, felszállóhelyet, ahol az utascsere bonyolódik. A le-, felszállóhely foglaltsága esetén a szükségleszállóhely biztosítja az utasok számára a leszállás lehetőségét. A fejvégállomáson, a le-, felszállóhely mögött egy szerelvény tárolása biztosított.

Üzemidő:
 

Első 
Utolsó 
villamos indul 
Lehel tér 
4.55 
23.40 
Káposztásmegyer, Megyeri út 
4.10 
23.00