A 37, 37A villamosok megosztott közlekedése

2000. augusztus 21-én (hétfő) üzemkezdettől
27-én (vasárnap) üzemzárásig

az 1-es villamos meghosszabbításával összefüggésben a Hungária körút és a Salgótarjáni utca kereszteződésében vágánykeresztezés épül. Az építkezés miatt a 37, 37A villamosok megosztva, részben

Blaha Lujza tér (Népszínház utca) – Hungária körút, részben

Hungária körút – Izraelita temető ill. Újköztemető, Kozma utca között közlekednek.

Végállomási rend a Hungária körút Blaha Lujza tér felöli oldalán:

A villamosok a Hungária körúti megálló előtti váltón járnak át a helytelen vágányra. Az utasok le- és felszállása az ideiglenes megállóban történik, majd visszafogás után a helyes vágányról indulnak el a Blaha Lujza tér felé.
Végállomási rend a Hungária körút Zách utca felöli oldalán:
Az Új köztemető felől érkező villamosok a Népszínház utca irányú Hungária körúti megállóig közlekednek. A szerelvények az utascsere és a visszafogást követően helytelen vágányon közlekednek az Őrháznál lévő egyszerű vágánykapcsolatig. A fentiekkel egy időben a Blaha Lujza tér irányú Őrház elnevezésű megállót ideiglenesen kb. 40 méterrel hátrább (a váltó csúcsához) helyezik át.
Ezen a szakaszon jelzőbot alkalmazásával az F1 és F2 utasításban - közlekedés egyvágányú pályán - leírtak szerint kell közlekedni. A jelzőbot átadása az Őrházi ideiglenes megállóban történik.
Az egyvágányú pályaszakaszon műszaki vagy egyéb okból történő félreállás esetén azonnal értesíteni kell a Fődiszpécsert, aki intézkedik a forgalom fenntartásáról.
A Hungária körút két oldalán található ideiglenes végállomások között az utasok átgyaloglását a kivitelező a vágányzár teljes időtartama alatt biztosítja. Az egyvágányú közlekedés miatt a villamosok csúcsidőszakban ritkábban közlekednek.

[Vágányzárak, forgalmi változások]                                  [Vissza a kezdőlapra]