Ideiglenes forgalmi rend Hűvösvölgyben


1998. október 17-én üzemkezdettől
1999. július 6-án üzemzárásig

az 56-os jelzésű villamosok hűvösvölgyi végállomásán - a végállomás átépítése miatt - a következő forgalmi rend lép életbe:

A le- és felszállás a jelenlegi felszállóhelyen történik. A szerelvények a végállomás előtt meglévő vágánykapcsolaton keresztül járnak be a végállomásra. Az esetlegesen félreálló szerelvény a jelenlegi leszállóhelyen tárolhat.Végleges forgalmi rend Hűvösvölgyben

A Hűvösvölgyben épülő új, összevont villamos- és autóbusz végállomás hamarosan elkészül. Üzemének megkezdését összhangban az Alkotás utca - Krisztina körúti munkálatok befejezésével 1999. július 7-én üzemkezdettől tervezik. Ettől az időponttól az alábbi módosításokra kerül sor:
Az 56-os villamosnak Hűvösvölgyben kétvágányos fejvégállomás áll majd rendelkezésére. A viszonylatra a csúcsforgalmi időszakban 15 szerelvény beosztását tervezik, 3 perces követéssel. Napközben 5 perces gyakoriságot terveznek.

Az ősszel várhatóan összevonják a Nyéki úti és az Ötvös János utcai megállóhelyeket. Az új megállóhely a két eredeti között épül ki. Az eggyel kevesebb megállással tovább gyorsítható a villamos-közlekedés.

Az 56-os autóbuszt és az 56E expresszjáratot az új végállomás átadásával összevonják. Az új viszonylat 56 gyors jelzéssel közlekedik. Megállóhelyei: Moszkva tér, Budagyöngye, Kelemen László utca, a Kelemen L. utcától a hűvösvölgyi új végállomásig minden megállóhelyen megáll.
A gyorsjárat csúcsidőben 5 percenként, egyébként 10 percenként közlekedik.

A Hűvösvölgy, Népkert végállomás és megállóhelypár, valamint a régi Hidegkúti úti végállomás megszűnik. Az 57, 63, 64, 157, 164, 257-es autóbuszjáratok az új végállomásról indulnak.

Hűvösvölgy vá.
fotó: Szigeti Dániel