Újdonság

Vágányzár a Moszkva térenA Moszkva téren a Várfok utcai ki- és bejárati ívekben végzendő karbantartási munka miatt vágányzár lesz

a Hűvösvölgy irányú vágányon:

 2008. március 16-án (vasárnap) üzemkezdettől  üzemzárásig,

a Móricz Zsigmond körtér irányú vágányon:

 2008. március 30-án (vasárnap) üzemkezdettől  üzemzárásig.

A karbantartási munka miatt a 18-as és az 56-os villamos megosztva közlekedik, az 59-es villamos pedig rövidített útvonalon. A vágányzár érinti a Szépilona kocsiszínből ki- és beálló, valamint a 2-es villamos kocsiszíni meneteit. A kocsiszíni menetek reggel 7 óra előtt és 21 óra után az eredeti rend szerint közlekedhetnek. (Az építéssel nem érintett vágányon a vágányzár teljes ideje alatt folyamatos közlekedésre van lehetőség.)

 A Moszkva tértől délre közlekedő viszonylatok:

18-as villamos: Savoya Park - Moszkva tér között közlekedik.

56-os villamos: Budafok, Városház tér - Moszkva tér között közlekedik.

59-es villamos: Moszkva tér - Farkasrét, Márton Áron tér között közlekedik.

61-es villamos: változatlan forgalmi rend szerint közlekedik.

Végállomási rend:

 59-es és 61-es villamos:

Leszállóhely a Vérmező út alatti végállomás bejárati kitérői előtti szükség-leszállóhely. Az utasok leszállása után az üres szerelvények a Vérmező út felőli kihúzó csonka vágányra járnak be, itt történik a visszafogás. Felszállóhely a 61-es villamos jelenlegi felszállóhelye (a középső vágány melletti peronszigeten).

18-as és 56-os villamos:

Leszállóhely a Vérmező út alatti szükség-leszállóhely (közös az 59-es és 61-es villamosokkal). Az utasok leszállása után az üres szerelvények a tér felőli kihúzó csonka vágányra járnak be, itt történik a visszafogás. Felszállóhely a jelenleg csak tárolásra, félreállásra használt vágány melletti peronon (metró épület mellett).


A Moszkva tértől Hűvösvölgy felé közlekedő viszonylatok
:

18-56-os villamos: Hűvösvölgy - Moszkva tér között, a 18-as és az 56-os villamosok közös követése szerint közlekedik.

A 18-56-os villamosok a kora reggeli és késő esti órákban összehangoltan közlekednek a Moszkva tértől délre közlekedő 18-as és az 56-os villamosokkal.

Végállomási rend:

A Szilágyi Erzsébet fasor felől érkező villamosok le- és felszállóhelye a 18-as és 56-os villamos jelenlegi Móricz Zsigmond körtér irányú megállóhelyén lesz. Az utascsere és a visszafogás után a szerelvények a végállomás előtti vágánykapcsolaton keresztül járnak át a Hűvösvölgy irányú vágányra.

Műszaki hibás szerelvények félreállítására a jelenleg használaton kívül levő hurok- vágányon, vagy a Várfok utca melletti félreálló vágányon van lehetőség.

A 2-es villamos Kelenföld kocsiszínbe való beállásakor a Várfok utca alatti ideiglenes le-felszállóhelyen keresztül halad át a Moszkva téren. A végállomás foglaltsága esetén a beálló 2-es villamosoknak a vágánykapcsolat előtt kell várakozniuk.


Vissza az elejére
Vissza a vágányzárakhoz
Vissza a kezdőlapra