Újdonság

A Népliget autóbuszállomás átadása


A VOLÁNBUSZ Rt. tájékoztatja kedves Utasait, hogy

2002. március 23-án üzemkezdettől

üzembe helyezi Budapesten, az Üllői út és Könyves Kálmán körút sarkán épült Népliget autóbusz-állomást.

I.    Az új autóbusz-állomás - az érintett vonalak két időpontban történő áthelyezésével - végállomása lesz a Budapestről induló, vagy oda érkező autóbuszjáratok jelentős részének, a következő ütemezés szerint:
1./  2002. március 23-án, üzemkezdettől az új Népliget autóbusz-állomásról közlekednek:
- a VOLÁNBUSZ Részvénytársaság és partnerei által Angliába, Ausztriába, Belgiumba, Bulgáriába, Csehországba, Dániába, Franciaországba, Görögországba, Hollandiába, Horvátországba, Jugoszláviába, Lengyelországba, Litvániába, Nagy-Britanniába, Németországba, Norvégiába, Olaszországba, Portugáliába, Romániába, Spanyolországba, Svájcba, Svédországba és Szlovákiába közlekedtetett nemzetközi menetrend szerinti autóbuszjáratok (az eddigi Erzsébet tér és Népstadion autóbusz-állomások helyett).

- a Dunántúlra közlekedtetett távolsági autóbuszjáratok, így:

- innen indulnak (ide érkeznek) a Százhalombatta-Ercsi-Dunaújváros irányába, valamint Dunaújvároson túl, Szekszárd, Pécs, Mohács, Harkány felé közlekedő távolsági járatok, és a Velencei tó partján Székesfehérvárra közlekedő járatok (Etele tér helyett).
A járatok indulási és érkezési időpontja módosul, az Etele téri induláshoz képest 10 perccel korábban indulnak, illetve 10 perccel később érkeznek.
Az érintett autóbuszvonalakon egyes díjtételek emelkedhetnek.

- innen indulnak (érkeznek) a Tatabánya, Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Kisbér, Zirc, Pápa, Mór, Székesfehérvár, Veszprém, Tapolca, Szombathely, Zalaegerszeg, Keszthely, Nagykanizsa, Lenti, Barcs, Kaposvár, Tamási irányába közlekedő járatok (az ideiglenes népligeti megálló helyett).
E járatok indulási, érkezési időpontjai, díjtételei nem változnak, kivéve a Tatabányát érintő járatokat, ahol kisebb módosulás lehetséges.

- az eddig a Népstadion autóbusz-állomásról indított járatok közül:
- az 5-ös és M5 sz. úton Kecskemétre, illetve Kecskeméten túl, Tiszakécske, Szarvas, Orosháza, Békéscsaba, Gyula, Battonya, Hódmezővásárhely, Szeged, Makó irányába, továbbá Dabason át Ladánybenére, Kunpeszérre és Kerekegyházára;

- az 51-es úton Tassra, Dömsödre, Soltra, illetve Solton át Kalocsára, Bajára, Garára, Jánoshalmára, Bácsalmásra és Tompára;

- a 4-es főúton Szolnokon át Szeghalom, Komádi, Gyula

irányába közlekedő távolsági járatok.
E járatok érkezési, indulási időadatai nem változnak, egyes viszonylatokban a díjtételek kis mértékben csökkenhetnek.
2./  2002. április 2-án, üzemkezdettől a megszűnő Nagyvárad tér végállomás helyett a Népliget-autóbuszállomástól indulnak (érkeznek) a
- Vecsésen, Üllőn át Monorra, Inárcson át Újhartyán, Újlengyel felé;

- Alsónémedin át Dabasra, valamint Bugyira, Ócsára;

- Dunaharasztin át Délegyházára, Ráckevén át Szigetbecsére, valamint Taksonyon át                 Délegyházára

induló helyközi vonalak járatai.
E járatok érkezési és indulási időpontjai nem változnak, viszont a módosult útvonal miatt egyes utazási viszonylatokban a menetdíjtételek kis mértékben módosulhatnak.
II.   A Népliget-autóbuszállomásról induló járatok útvonala a következők szerint módosul:
1./  A 6-os úton Ercsi, Dunaújváros (és azon túli), valamint a Velencei-tó déli partján Székesfehérvár irányába közlekedő járatok a budai oldalon  a "Budafoki út, Erőmű" megállóhelyet érintik.
- Átszállási kapcsolatok: 3-as, 3-as gyors és 103-as autóbuszjáratok
2./  A dunántúli távolsági járatok a Sasadi úton és a Bocskai úton kívül - új megállóhelyként -            a Petőfi híd, budai hídfőnél is megállnak.
- Átszállási kapcsolatok: 4-6-os villamos, 12-es autóbuszjárat
3./  A Dabas-Kecskemét, Dömsöd-Solt-Kalocsa irányába közlekedő járatok útvonala nem változik.

4./  A Vecsés-Üllő-Monor irányába közlekedő járatok útvonala nem módosul.

5./  Az Inárcs-Újhartyán irányába közlekedő járatok közül - a végállomás módosításán túl - egyes járatok az Ecseri út - M5 bevezető úton közlekednek, amelyek a Határ út megállóhelyet nem érintik és az Ecseri útnál az Üllői út helyett az Ecseri úton lévő megállóhelyen állnak meg.

- Átszállási kapcsolatok: 3-as metró, 3-as villamos, 81-es autóbuszjárat
6./  A Soroksári úton  közlekedő - volt Nagyvárad téri - járatok a Gubacsi úton, a Koppány utcánál állnak meg.
A Földváry utca és Vágóhíd utca elnevezésű megállók megszűnnek!
- Átszállási kapcsolatok: a Koppány utcai megállóhelynél: 30-as villamos, illetve - gyaloglással        a Soroksári út felé - 2-es, 24-es villamos, va-lamint a ráckevei HÉV járatok.
III.  Az útvonalmódosítás miatti árváltozások a menetjegyeknél csak a végállomások áthelyezése után lépnek életbe. A március havi bérletjegyek április 5-éig érvényesek.
Az alacsonyabb árú áprilisi bérletjegyek megvásárlásakor a bérletigazolványt a változásnak megfelelően módosíttatni kell, a magasabb árú bérletjegyek megváltásakor a bérletigazolványt a pénztárak díjtalanul kicserélik.
Részletes díjszabási tájékoztatással az elővételi- és bérletpénztárak személyzete szolgál.

IV.   A Népliget autóbusz-állomásról induló vonalak egy részénél az utazási szokások változása, forgalmi és gazdálkodási szempontok miatt a menetrend a korábbi állapothoz képest módosulhat.
Az új autóbusz-állomásról induló járatok Menetrendi Tájékoztató Füzete március közepétől megvásárolható a VOLÁNBUSZ Rt. autóbusz-állomásain.

Budapest, 2002. február hó

Menetrendi felvilágosítás:

                        - Központi telefoninformáció:   485-2100
                        - www.volanbusz.hu

Térkép


Vissza az elejére
Vissza a vágányzárakhoz
Vissza a kezdőlapra