Várható változások a budapesti villamosközlekedésben

62-es vonal:

Augusztusban felújítják a vágányokat a Nagy Lajos király útján a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között.
Az Erzsébet királyné útjánál átépül a csomópont. Az új vágánydelta lehetővé fogja tenni a Mexikói út - Nagy Lajos király útja közvetlen kapcsolatát. Az átépítés után a Mexikói úti Millfav végállomástól új villamosjárat indul 63-as jelzéssel az Örs vezér teréig. Az új járat a 62-essel felváltva közlekedik majd, csúcsidőben 5 perces közös követést adva a Nagy Lajos király útján.

A 13-as és 62-es vonalak Örs vezér terei összekötése legkorábban 2001-ben várható. A módosítással közvetlen villamosjárat indítására lesz lehetőség a Mexikói úti Millfav végállomástól Zuglón és Kőbányán át Pesterzsébetig.


1-es, 23-as, 30-as:

2000-ben folytatódik az 1-es villamos továbbépítése a Lágymányosi hídig. A decemberi átadás után minden második villamos megy majd végig a vonalon. A többi szerelvény 1A jelzéssel a Népligeti végállomásnál fordul majd vissza.
A 23-as villamos megszűnik, a Vajda Péter utcában felhagyják a vágányokat. A 23-asról kinyert kocsik más vonalra kerülnek, ahonnan a hosszabb 1-esre csoportosítanak át.
Ezzel együtt új megállóhely épül a Csepeli HÉV vonalán a Lágymányosi hídnál.
A 75-ös trolibuszok ezután csak a Kerepesi útig közlekednek.
A Mester utca kiszolgálására várhatóan sűríteni kell a 30-as vonalat. Még nincs döntés arról, hogy ez együtt jár-e majd a Szabótelepig történő rövidítéssel.


[Vissza a kezdőlapra]