A 4-es metró építéséhez kapcsolódó vágányzárak
a Kiskörúton a Fehérvári úton és a pesti rakparton


Ez az oldal a 4-es metró építése miatti forgalomkorlátozások folytatása - ezúttal a Kiskörúton.

Kiskörút

A Kiskörút villamosforgalmában nagyobb fennakadás nem volt mindaddig, amíg a Kálvin téri metróállomás építése el nem kezdődött. Az alábbi ábra szemlélteti az eredeti állapotot. Talán azt érdemes megjegyezni, hogy 2006. augusztus 21-től csak a 49-es viszonylat járt erre, mert a Fehérvári utat elvágták a Bocskai útnál.
Egy 49-es halad ki a Deák térről

UV-k a Vámház körúton

Útban az Astoria felé

Deák Ferenc tér végállomás

Az eredeti állapot 2007.03.30-ig állt fenn. Ekkor a 4-es metró építése elérte a Kálvin teret, a villamosforgalom korlátozására volt szükség. Március 31-április 1. között kialakították az ideiglenes végállomást a Lónyay utcánál, és másnaptól a villamosok már csak idáig közlekednek.
A végállomás tervrajza

Ganz csuklósok a Kiskörúton

Lónyay utca végállomás

A villamosok egy vágányon fognak vissza

A Szabadság hidat felújítás miatt 2007. augusztus 21-étől lezárták. Se gépjármű, se villamosforgalom nem lehetséges rajta. Ezzel a kiskörúti villamosok közlekedése teljes mértékben szünetel.A Szabadság híd felújítása 2008. december 19-re elkészült /legalábbis ami a villamospályát illeti/. A Kiskörúton a villamospályát felújították. A Fővám és Kálvin téri metróállomások építése eljutott egy olyan fázisba, hogy a felszínen a villamosforgalmat a végleges nyomvonalon újraindíthatták. Az előzőek miatt 2008. december 20-tól újra indulhatott eredeti útvonalán a 47-es és 49-es villamos. Az eredeti forgalmi rendhez képest csak annyi eltérés van, hogy a Fővám és Kálvin téri megállók középszigetesek lettek. A Szabadság hídon a közúti forgalom ideiglenesen még szünetel.
Villamos érkezik a Kálvin térre

Deák Ferenc tér végállomás

Ganz csuklósok a 47-esen

Az új megálló a vásárcsarnok előtt

Kapcsolódó link: villamosok.hu/vágányzárak

Vissza a Fehérvári úti vágányzárakhoz   Tovább a pesti rakparti vágányzárakhoz   Vissza a kezdőlapra